Tænk Taktisk over Dine Fagfolk når du Sælger og Køber Bolig

Når man skal flytte til en anden by, der ikke ligger alt for langt fra der, hvor man ellers har boet ind til nu, så er der nogle taktiske tricks som det er værd at kende. I denne artikel beskriver jeg min egen flytning fra Køge til Roskilde, og hvordan det lykkedes mig at gøre det hellere nemmere og mere gnidningsfrit ved blot at tænke en smule strategi ind hele vejen igennem.

Jeg var blevet tilbudt et job i Roskilde som jeg simpelthen ikke kunnet sige nej til. Det var samtidig rigtigt god timing, da min kone længe havde snakket om, at hun gerne ville ud af Køge. Hendes forældre bor desuden i Roskilde, så det har altid været en attraktiv by for hende. Så det var helt sikkert at vi skulle flytte.

Eftersom min nye arbejdsplads havde brug for at jeg startede hurtigst muligt, så tilbød de en midlertidig bolig som min kone og jeg kunne bo i, ind til vi fandt vores eget sted i Roskilde. Det var ikke den største lejlighed, men vi satte pris på muligheden for at kunne komme til en ny by praktisk talt med det samme. Det åbnede samtidig op for, at jeg kunne gå virkeligt strategisk til værks. Nu hvor der kun er 25 km imellem Roskilde og Køge, kunne det så ikke tænkes, at de erfaringer jeg gjorde mig med at sælge min bolig i Køge, kunne komme til gavn når jeg skulle købe en bolig i Roskilde?

Jeg har ikke solgt en bolig før, så jeg brugte rigtigt meget tid på at finde de rette fagfolk. Det var noget jeg brugte rigtigt mange timer på: jeg læste anmeldelser på kryds og på tværs, og vurderede alle de personlige anbefalinger jeg kunne finde. Til sidst fandt jeg den rette mand til at lave en  Tilstandsrapport Køge. Man behøver teknisk set ikke at få udfærdiget en tilstandsrapport for at kunne sælge sin bolig, men jeg tænkte at jeg fint kunne slå to fluer med ét smæk her. Ved at have en tilstandsrapport i forbindelse med salget kunne jeg tegne en ejerskifteforsikring, hvilket altid er en god idé. Samtidig tænkte jeg, at jeg jo nok også kunne have gavn af at kende en troværdig byggesagkyndig når jeg skulle kigge på bolig i Roskilde.

Det viste sig at være ganske rigtigt. En af de boliger vi kiggede på i Roskilde virkede rigtigt lovende, men den kostede utroligt meget i el hver måned. Vi spurgte derfor den samme byggesagkyndige om han kunne lave et Energimærke Roskilde. Energimærket kommer nemlig med en energirapport som blandt andet indeholder forbedringsforslag. Det var rigtigt praktisk at kunne tale direkte med en fagmand som jeg allerede kendte fra mit boligsalg, og som nu kunne hjælpe os i forbindelse med vores boligkøb.