Derfor er Dine Hjemmelavede Burgere Bare Ikke Helt så Gode

De fleste danskere har nok på et eller andet tidspunkt kastet sig ud i, at lave nogle af deres fastfood favoritter derhjemme. Nogle bager en hjemmelavet pizza, mens andre forsøger at skabe deres favorit-burger hjemme i eget køkken.

Der er mange gode grunde til at ville lave maden derhjemme, frem for at skulle hen på grillen eller pizzeriaet for at få fingrene i den lækre mad. For det første, så slipper man for at gå udenfor: og det kan godt betyde rigtigt meget, når man er i humør til fastfood. Det er en sjov form for dovenskab: nogle er for dovne til selv at lave mad, og derfor tager de på grillen. Andre er for dovne til at tage på grillen, og derfor laver de maden derhjemme. Den ene gruppe af mennesker himler med øjnene af den anden – men sådan er det nu engang. Mennesker er så dejligt forskellige. Der er dog også andre grunde end ren og skær dovenskab til, at man gerne vil lave burgeren derhjemme, frem for at købe den ude i byen, eller få den leveret.

En af de primære grunde er, at det er betydeligt billigere at lave en burger derhjemme, end det er at købe en på en restaurant eller grillbar. En burger består trods alt af nogle ganske simple ingredienser: nogle burgerboller, en bøf og noget salat som eksempelvis iceberg, tomater og agurker. Det er altså let at finde ingredienserne, utroligt billigt at købe dem, og ganske ligetil at tilberede dem. Hvorfor betale mange gange mere for en burger ude i byen, når det er let og billigt at lave den derhjemme i stedet for?

Derudover er der mange der sætter pris på, at de ved nøjagtigt hvilke ingredienser der bliver brugt i deres burger. Hvis du går op i økologi, eller har andre særlige præferencer i forhold til din mad, så er det sikreste at lave maden selv.

Men alle der har prøvet at lave en hjemmelavet burger, er kommet frem til den samme konklusion: de hjemmelavede burgere er bare ikke helt så gode, som dem man får på grillbaren!

Hvad i alverden kan det skyldes? Ingredienserne er jo til at få øje på, og det virker ikke særligt eksotisk. Hvad er hemmeligheden?

Hemmeligheden bag de lækre burgere er, at de bruger virkeligt lækkert brød. Det gør en enorm forskel i forhold til de tørre og kedelige burgerboller du køber i det lokale supermarked og varmer op i ovnen. Enhver grillbar eller restaurant med respekt for sig selv benytter bake off burgerboller: altså brød af høj kvalitet, som er forberedt af professionelle, frosset godt og grundigt ned, og så færdigbagt ude hos det sted, der serverer burgeren. Det svarer til, at få friskbagt brød som burgerbolle – og det er altså noget, der virkeligt får burgeren til at blive lækker!